Aprikoskärnorna

Jag har börjat ta aprikoskärnor. 
Det finns två olika sorter aprikoskärnor, söta och bittra. 
Dom bittra innehåller dock mer Amygdalin, mer känd som vitamin B17. Men den innehåller även mer av det giftiga ämet vätecyanid, så det dagliga intaget begränsas starkt, precis som bittermandeln.

Hur äter man då dessa små aprikoskärnor?
Man ska antingen tugga eller mala sönder dom, då dom är väldigt bittra i smaken så föredrar jag personligen att mala sönder dom med en mortel.
Sedan blandar jag ut det i lite juice och dricker det.
I förebyggandesyfte så ska man ta en portion på morgonen och en portion på kvällen, det vill säga en aprikoskärnor på morgonen och en till kvällen, då man barska ta två kärnor per dag (av dom bittra kärnorna).
Kärnorna är väldigt effektiva och eftersom toxiner utsöndras ur kroppen är det viktigt att dricka mycket vatten.

(Kärnorna kan ha laxerande effekt, men det brukar bli bättre efter att man ätit av kärnorna i några dagar.)

Aprikoskärnor är mycket näringsrika, precis som många andra nötter och fröer. De innehåller bland annat Amygdalin. Denna vitamin angriper cancerceller och kan därmed bidra till att hindra cancer från att bryta ut.   

Amygdalin (vitamin B17) verkar vara unikt på så sätt att det direkt angriper cancerceller. Vitaminet finns i många livsmedel, men de som är särskilt rika på vitamin B17 har till stor del försvunnit från den västerländska kosten.
De folkgrupper (bland annat eskimåer, hunzafolket och abkhazier) som fortfarande ätet en traditionell kost har visat sig vara i stort sätt fria från canser. Deras livsmedel innehållet mycket av vitamin B17 (Amygdalin).

Det var lite om aprikoskärnorna.

Min källa till info om aprikoskärnorna: 
www.aprikoskarnor.se 

Nu ska jag sov. God natt & sov så gott!








Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

cancerresan.webblogg.se

Här kan ni följa min cancer resa.

RSS 2.0